Låne penger på dagen – hvor mye kan jeg låne?

Noen ganger kan det oppstå uforutsette situasjoner som gjør at du plutselig trenger et lån på dagen. Da er det godt å vite at det er mange seriøse og etablerte aktører som tilbyr raske forbrukslån, en av disse er nordea.no. Sjekk alltid ulike alternativer, og sørg for at du velger en tilbyder hvor det er trygt å låne penger.

Timingen er sjelden god når oppvaskmaskinen ryker eller bilen trenger nye dekk. Kanskje er det ikke penger på kontoen, men i så fall er det ingen krise. Det finnes mange banker og finansinstitusjoner som tilbyr raske lån når du trenger et mindre beløp. Sjekk denne siden for informasjon om hvordan du kan få utbetalt et lån på dagen.

Kredittsjekk

Når du søker om et forbrukslån på dagen, så er dette et lån hvor banken ikke har sikkerhet i noen av eiendelene dine. Dette gir raskere behandling av lånesøknaden for deg som kunde, men banken må være sikker på at du kan betale tilbake det du skylder. De vil derfor gjøre en kredittsjekk av deg som låntaker.

En kredittsjekk innebærer at økonomien din blir vurdert av en uavhengig tredjepart, slik at den som låner ut penger kan være sikker på at du har betalingsevne. Har du blitt vurdert, skal du i ettertid motta et gjenpartsbrev som forteller deg at du har blitt kredittvurdert og hva slags opplysninger som har blitt gitt ut.

Hvor mye kan du låne?

En kredittvurdering sier noe om hvilken risiko banken tar når de låner deg penger, dette vil spille inn på hvor mye du må betale for lånet, og hvilket beløp du vil få i lån. På grunn av innstramminger i regelverket de seneste årene er det ikke lenger mulig å få et forbrukslån som krever kredittvurdering på dagen.

Dette innebærer at du enten må be om lån i din eksisterende bank, eller søke om en brukskreditt hvis du skal få utbetalt lånet samme dag. Sistnevnte fungerer omtrent som et kredittkort. Hvor stort lånebeløp du får tilbud om blir dermed opp til långiver, men en tommelfingerregel er at du ikke får låne mer enn to netto månedslønner.

Vanlige beløpsgrenser på smålån

De fleste finansinstitusjoner som tilbyr smålån uten sikkerhet låner ut beløp i størrelsen 5 000 til 50 000 kroner. Det er også mulig å be om mindre lån enn dette, og husk – det er ikke nødvendig å låne mer penger enn du faktisk trenger. Det vil gå mye raskere å nedbetale et lite lån.

Har du lånt penger hos en bank tidligere kan det hende du fortsatt har beholdt en låneramme, selv om du for lengst har betalt ned lånet. I så fall er det mulig å låne penger på nytt, uten at du trenger å gå igjennom en ny søknadsprosess. Dermed vil pengene komme raskt inn på kontoen, ofte i løpet av dagen.

Låne penger eller øke inntektene?

Et alternativ til å låne penger kan være å se på muligheter for å øke inntektene. Det er ingen långivere som låner ut penger gratis, så klarer du å spare opp en buffer til uforutsette utgifter kan det være mye penger å spare. Hvor stor bufferen bør være avhenger av om du er enslig, har barn og andre forhold.

Det er mange muligheter for å tjene ekstra penger. Kanskje kan du leie ut et rom på Airbnb, eller kanskje kan du ta en ekstrajobb noen timer i uka. Dette kan være det som skal til for å spare opp noen tusenlapper. Om ikke det er nok er det likevel greit å vite hvor du kan få et hurtig lån.

Spar penger på å samle smålån

  • Færre gebyrer
  • Lavere totalkostnader
  • Bedre rente og betalingsvilkår
  • Bedre oversikt over gjelden din

Har du mange mindre forbrukslån, kan det være mange fordeler ved å samle alle smålån i et større refinansieringslån. Du kan spare mye penger på å slippe gebyrer og få bedre oversikt over gjelden din, og du kan også få lavere rente på lånet.

https://ikanobank.no/lan/dette-betyr-forbrukslan-med-svar-pa-dagen